Metal Eklemeli İmalat ve Sağladığı Avantajlar

Metal eklemeli imalat yönteminde alüminyum, titanyum, nikel alaşımlar ve çelikler gibi birçok malzemeyle üretim yapılabilmektedir. Metal eklemeli imalat yöntemleri, kullandığı metal malzemenin toz veya tel gibi hangi formda olduğu ve hangi enerji kaynağını kullandığı gibi parametrelere göre sınıflandırılmaktadır.

Devamını Oku

Eklemeli İmalat ve Eklemeli İmalat Yöntemleri

Katmanlı imalat, katman katman malzemenin birbirine eklenmesi ile 3 boyutlu nesnenin üretilmesi işlemidir. Bilgisayar ortamında tasarımı yapılan parça, gerekli formata (*.STL) çevrilerek katmanlara bölünür ve katmanlı imalat makinaları bu katmanları, kendilerine has tekniğe göre, oluşturur ve birbirine kaynaştırır.

Devamını Oku

Görüntü İşleme Projeleri İçin Sürdürülebilirlik

“Görüntü işleme projeleri” endüstride hatalı parçaları ayıklama, olması gereken parçanın varlık/yokluk kontrolü, parçanın pozisyonunun/boyutlarının doğruluğunun kontrolü, yüzey kontrolleri gibi prosesler için dijital çözümler getirmiştir. Dahası görüntü işleme sayesinde; parça alma (bin picking: Robotun bir malzeme kasasından dağınık duran parçaları alabilmesi) ve pozisyonlama (positioning: Bir manipülatörün tuttuğu bir parçayı, iyi bir doğrulukla hedeflenen yere yerleştirmesi, pozisyonlaması) gibi bir çok uygulamayı da endüstriye kazandırmıştır.

Devamını Oku

Cobot (Kolaboratif robot) Fiyatları Hakkında

Cobot fiyatları (Kolaboratif robot fiyatları) ne seviyededir? Kolaboratif robotlar (cobot) hakkındaki yazılarımızdan sonra bize en çok yöneltilen sorulardan birisi kolaboratif robotların fiyatları konusuydu. Buna cevap olabilecek nitelikte bir tablo hazırlanarak incelemelerinize sunulmuştur. Bu bilgiler proje fizibilite çalışmaları yapılırken yatırım geri dönüşü (return on investment – ROI) hesaplamalarında kullanılabilir.

Devamını Oku